Soldaţii chinezi nu mai au voie să muncească în afara serviciului militar. Decizia, parte din planul Chinei de a face o armată performantă

Beijingul le-a ordonat militarilor chinezi să nu mai încheie niciun contract remunerat nou, în afara serviciului militar, în următorii trei ani, anunţă presa chineză luni, relatează DPA online.

Soldaţii chinezi nu mai au voie să muncească în afara serviciului militar. Decizia, parte din planul Chinei de a face o armată performantă

Comisia Militară Centrală (CMC) a anunţat că unităţilor militare nu le va mai fi permis să semneze noi contracte şi că cele care expiră nu pot fi prelungite, potrivit postului Radio China Internaţional.

Această decizie a fost luată în contextul în care Beijingul încearcă să se concentreze asupra creării unor forţe armate mai profesioniste, în parte din cauza unei corupţii adânc înrădăcinate, pe care un raport o pune pe seama serviciilor plătite.

Preşedintele chinez Xi Jinping a anunţat în septembrie că intenţionează să reducă trupele cu 300.000 de oameni, de la peste două milioane câţi are în prezent armata.

Beijingul a continuat să crească anual fondurile alocate armatei prin bugetul de stat, iar pentru 2016 a prevăzut o creştere cu 7,6%.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 1 comentarii
Taguri:
CHINA ,
APĂRARE ,
TRUPE
COMENTARII
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Procurorul General: Există indicii că luni Dan Condrea urma să...