Soldaţii ruşi au echipamente învechite şi deficit de personal, în timp ce aşteaptă o nouă rundă de mobilizare - Institutul pentru Studiul Războiului

Institutul pentru Studiul Războiului raportează că Rusia continuă să se confrunte cu lipsuri de echipament şi dificultăţi în asigurarea necesarului de trupe.

8525 afișări
Imaginea articolului Soldaţii ruşi au echipamente învechite şi deficit de personal, în timp ce aşteaptă o nouă rundă de mobilizare - Institutul pentru Studiul Războiului

Soldaţii ruşi au echipamente învechite şi deficit de personal, în timp ce aşteaptă o nouă rundă de mobilizare - Institutul pentru Studiul Războiului

Experţii de la institut declară că un important blogger militar rus a susţinut că soldaţii ar trebui să folosească artilerie din perioada celui de-al Doilea Război Mondial şi echipamente militare ieftine şi de calitate inferioară pentru a face faţă provocărilor legate de armament. Bloggerul spune că atât Rusia, cât şi statele NATO se confruntă cu penurie de arme şi au echipamente ieftine şi vechi, conform publicaţiei ucrainene Kyiv Independent.
 
Pe fondul penuriei de echipamente, unele agenţii de presă locale au relatat despre ceea ce ar putea fi un al doilea val de mobilizare. Experţii au citat surse de ştiri din Rusia care au relatat despre acţiuni oficiale „care indică un probabil al doilea val de mobilizare pentru care sistemul militar rusesc este extrem de nepregătit”.
 
La 27 noiembrie, un birou de înregistrare şi înrolare militară pentru oraşul Kirov, situat la aproximativ 896 de kilometri nord-est de Moscova, a emis citaţii pentru angajaţii unei întreprinderi locale nespecificate pentru a „clarifica acreditările militare” înainte de începerea anului 2023. 
 
„Structurile ruseşti nu şi-au revenit de la ultima mobilizare,  astfel încât este puţin probabil să pună la punct un alt val de mobilizare atât de rapid”, a constatat institutul.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici