Soldatul „Fanat” nu a putut fi înmormântat în Luhanskul ocupat. Mama, soldaţilor: Continuaţi-i munca

  • Un soldat ucrainean, care a primit numele de război „Fanat”, a murit în 14 iunie în apropiere de oraşul Izium, în regiunea Harkov, după ce maşina sa a lovit o mină antitanc.
  • Nu a putut fi înmormântat în oraşul său, din Luhanskul ocupat de ruşi.
  • Mama lui le-a cerut soldaţilor să îi continue munca.
11959 afișări
Imaginea articolului Soldatul „Fanat” nu a putut fi înmormântat în Luhanskul ocupat. Mama, soldaţilor: Continuaţi-i munca

Soldatul „Fanat” nu a putut fi înmormântat în Luhanskul ocupat. Mama, soldaţilor: Continuaţi-i munca

Mama lui „Fanat” plânge sfâşiată de durere la înmormântarea fiului său, ucis în apropiere de Izium. Fiul său nici măcar nu a putut fi înmormântat acasă, în oraşul din regiunea Luhansk, pentru că e ocupată de ruşi. Astfel, slujba de înmormântare a fost oficiată luni la Kiev, la Mănăstirea Sfântul Mihail cu Domul de Aur, potrivit AP.

„Fiule, ajută-i pe toţi băieţii din lumea cealaltă. Ajută-i să protejeze Patria noastră. Tu chiar ai vrut să fim liberi. Ţi-ai dorit atât de mult să vii în iubita ta regiune Luhansk. (...) Vă rog, băieţi, continuaţi-i munca. Şi-a dorit foarte mult victoria”, le-a spus mama lui „Fanat” soldaţilor ucraineni.

Zeci de militari au participat la înmormântare. Iar sicriul camaradului „Fanat” a fost purtat pe braţe şi învelit cu steagul Ucrainei, pentru care a luptat până la final.

„Când te uiţi la un alt frate ucis, pentru că „Fanat” îmi foarte aproapiat, te uiţi la cer şi te gândeşti „de ce se întâmplă aşa”. Noi suntem ucraineni, nu facem rău nimănui, vrem doar să trăim, să fim bine şi să ne bucurăm de viaţă. Dar cineva nu ne lasă. Vrem să se termine (războiul - n.r.) mai repede, astfel încât copiii noştri să vadă o viaţă diferită de a noastră. Soldaţii ucraineni îşi dau viaţa pentru pace şi fericire”, a spus soldatul „Grek”.

„Fanat” a murit pe 14 iulie în apropiere de oraşul Izium, în regiunea Harkov, după ce maşina sa a lovit o mină antitanc. Ceilalţi soldaţi din vehicul au supravieţuit şi se află în spital. Pe lângă membrii familiei, mănăstirea din Kiev a fost plină de militari care au venit să îşi aducă omagiile camaradului lor căzut la datorie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici