Şomajul din SUA a scăzut în septembrie la 7,8%, aproape de minimul ultimilor patru ani

Rata şomajului din Statele Unite a scăzut în luna septembrie la 7,8%, cel mai redus nivel în mandatul preşedintelui Barack Obama, coborând sub pragul de 8% pentru prima dată în ultimii trei ani şi jumătate.

81 afișări
Imaginea articolului Şomajul din SUA a scăzut în septembrie la 7,8%, aproape de minimul ultimilor patru ani

Şomajul din SUA a scăzut în septembrie la 7,8%, aproape de minimul ultimilor patru ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În luna august, şomajul din SUA se cifra la 8,1%, iar analiştii anticipau creşterea indicatorului la 8,2% în septembrie.

Numărul angajaţilor din economia americană a crescut cu 114.000 în septembrie, după un avans de 142.000 în august, potrivit datelor prezentate vineri de Departamentul Muncii, citate de Bloomberg.

Şomajul a scăzut în principal datorită creşterii numărului de angajaţi part-time din sectorul privat.

Îmbunătăţirea perspectivelor privind şomajul şi creşterea salariilor ar putea consolida încrederea consumatorilor şi implicit cheltuielile de consum, stimulând economia într-o perioadă de frânare la nivel mondial.

Datele publicate vineri reprezintă penultimul raport privind şomajul înaintea alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie, disputate între preşedintele în exerciţiu, Barack Obama, şi candidatul republican Mitt Romney. Şomajul a reprezentat una dintre temele centrale ale campaniei electorale, fiecare dintre cei doi candidaţi încercând să câştige încrederea publicului în propriile politici economice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici