Sondaj: 42% din alegătorii britanici doresc un referendum privind acordul final de Brexit, 40% se opun

Procentul alegătorilor britanici care se declară în favoarea organizării unui referendum pe tema acordului final de Brexit a depăşit pentru prima dată procentul celor care se opun unei astfel de iniţiative, arată datele unui sondaj de opinie realizat de YouGov pentru The Times, relatează Reuters.

569 afișări
Imaginea articolului Sondaj: 42% din alegătorii britanici doresc un referendum privind acordul final de Brexit, 40% se opun

Sondaj: 42% din alegătorii britanici doresc un referendum privind acordul final de Brexit, 40% se opun

Potrivit datelor, 42% dintre respondenţii la sondaj s-au declarat în favoarea organizării unui referendum pe această temă, în timp ce 40% au afirmat că nu consideră necesar un astfel de proces.

Sondajul a fost realizat miercuri şi joi pe un eşantion de 1.653 de adulţi din Marea Britanie, a relatat cotidianul The Times.

 

 

La referendumul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, desfăşurat pe data de 23 iunie 2016, au votat 17,4 milioane de alegători, cu 51,9% din voturi fiind în favoarea ieşirii din Blocul comunitar. Cele mai multe sondaje de opinie premergătoare plebiscitului au estimat eronat rezultatul.

Sondajul YouGov a mai indicat că în cazul în care mâine ar fi organizat un referendum privind apartenenţa Marii Britanii, 45% ar vota rămâne, iar 42% pentru ieşire, restul fiind indecişi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici