SONDAJ: 58 la sută dintre francezi susţin o intervenţie militară a ONU în Siria

O majoritate de 58 la sută dintre francezi se declară în favoarea unei intervenţii militare a ONU în Siria, cu 7 puncte procentuale mai mulţi decât la o anchetă precedentă realizată în februarie, potrivit unui sondaj Ifop efectuat pentru săptămânalul regional Dimanche Ouest France.

145 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: 58 la sută dintre francezi susţin o intervenţie militară a ONU în Siria

SONDAJ: 58 la sută dintre francezi susţin o intervenţie militară a ONU în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbaţii (65 la sută) sunt mai numeroşi în favoarea intervenţiei decât femeile (52 la sută). De asemenea, 72 la sută dintre partizanii dreptei o susţin, faţă de 65 la sută dintre simpatizanţii stângii. Susţinătorii Frontului Naţional, partid de extremă-dreapta, se declară majoritatea (55 la sută) împotriva unei intervenţii a ONU în Siria.

Întrebaţi dacă Franţa ar trebui să se implice în această intervenţie militară, francezii au opinii împărţite: 50 la sută ar fi de acord, iar 50 la sută ar fi împotrivă, potrivit Ifop.

"Aceste rezultate destul de echilibrate arată totuşi o creştere de 12 puncte în favoarea angajamentului armatei franceze în Siria, sub egida Naţiunilor Unite, în comparaţie cu februarie (când numai 38 la sută dintre francezi se declarau în favoarea acestei propuneri)", potrivit Ifop.

Sondajul a fost realizat pe Internet, în perioada 30 mai-1 iunie, pe un eşantion naţional reprezentativ de 1.006 persoane cu vârsta de cel puţin 18 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici