Sondaj: Populaţia are o încredere mai mare în oamenii de ştiinţă decât la începutul pandemiei în ciuda avalanşei de ştiri false

Încrederea oamenilor în munca oamenilor de ştiinţă şi a experţilor din sănătate a crescut în timpul pandemiei de coronavirus în ciuda avalanşei de ştiri false ce a circulat în acestă perioadă, relatează The Guardian.

780 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Populaţia are o încredere mai mare în oamenii de ştiinţă decât la începutul pandemiei în ciuda avalanşei de ştiri false

Sondaj: Publicul are o încredere mai mare în oamenii de ştiinţă decât la începutul pandemiei în ciuda avalanşei de ştiri false

Sondajul realizat de Open Knowledge Foundation pentru Marea Britanie arată că 64% din respondenţi spun că sunt mai dispuşi acum să asculte sfaturile oamenilor de ştiinţă şi ai experţilor decât la începutul pandemiei, iar doar 5% spun că încrederea lor în informaţia furnizată de aceştia a scăzut.

Studiu a mai descoperit că peste 51% din oameni au văzut o ştire falsă despre coronavirus inclusiv afirmaţii precum cea că COVID-19 este un produs al reţelelor 5G, pe reţele de socializare precum Facebook, Instagram sau Twitter.

59% din oamenilor au încredere că guvernul i-a deciziile corecte, iar 35% spun că nu au încredere în deciziile guvernului.

Publicul doreşte să aibă acces la datele ştiinţifice cu 67% din cei ce au răspuns sondajului spunând că datele cu ştiinţifice cu privire la vaccinurile împotriva noului coronavirus ar trebui să fie publice şi uşor accesibile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici