Sondaj: Un sfert din populaţia globului nu vrea să se vaccineze pentru COVID-19

  • Un sondaj arată că 74% din populaţia globului ar vrea să se vaccineze pentru Covid
  • Experţii sunt îngrijoraţi pentru că 25% dintre oameni nu ar face vaccinul
  • China are cea mai mare susţinere pentru un vaccin
783 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Un sfert din populaţia globului nu vrea să se vaccineze pentru COVID-19

Somdaj: Un sfert din populaţia globului nu vrea să se vaccineze pentru COVID-19

Aproximativ trei sferturi dintre persoanele chestionate din întreaga lume spun că ar fi dispuse să primească un vaccin coronavirus dacă ar apărea unul.

Sondajul, realizat de Ipsos pentru Forumul Economic Mondial, a chestionat aproape 20.000 de persoane din 27 de ţări.

Sondajul a arătat că 74% din toţi adulţii chestionaţi ar primi vaccinul dacă ar fi disponibil.

China a avut cel mai mare suport pentru vaccinare, 97% dintre cei chestionaţi spunând că se vor imuniza.

Ruşii au manifestat cel mai mic interes, doar 54% spunând că ar fi interesaţi.

În SUA, 67% dintre americani au spus că se vor vaccina, în timp ce 33% au răspuns că nu sunt interesaţi. Dintre cei care au spus că vor refuza, 60% au spus că efectele secundare îi îngrijorează şi 37% nu cred în eficienţa acestuia, scrie CNN.

Doar 40% dintre toţi respondenţii se aşteaptă ca un vaccin să fie disponibil în acest an.

Experţii şi-au exprimat îngrijorarea că mai mult de un sfert dintre persoanele din întreaga lume nu vor să se vaccineze.

„Deficitul de 26% în încrederea în vaccin este suficient de semnificativ pentru a compromite eficienţa unei vaccinări în masă împotriva Covid-19”, a declarat Arnaud Bernaert, expert în cadrul Forumului Economic Mondial.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici