SONDAJ: Xenofobia a atins un nivel-record în Ungaria

Un număr-record de unguri au exprimat atitudini cu caracter xenofob, potrivit celui mai recent studiu efectuat de Institutul Tarki, care analizează situaţia începând din anul 1992, informează MTI.

567 afișări
Imaginea articolului SONDAJ: Xenofobia a atins un nivel-record în Ungaria

SONDAJ: Xenofobia a atins un nivel-record în Ungaria (Imagine: Andrei Pungovchi/Mediafax Foto)

Potrivit sondajului, 46 la sută dintre unguri sunt în totalitate de acord cu posibilitatea respingerii în totalitate a cererilor privind acordarea de azil.

Nouă la sută dintre respondenţi au opinii considerate prietenoase faţă de străini, iar 45 la sută sunt deschişi argumentelor pentru acceptarea solicitanţilor de azil.

Nivelul xenofobiei s-a accentuat brusc în Ungaria în perioada 1992-1995. Xenofobia s-a amplificat şi în anul 2012.

Cea mai agresivă atitudine de xenofobie se înregistrează faţă de imigranţii arabi (94 la sută), urmând în sens descrescător atitudinile faţă de romi, chinezi, africani şi români.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici