Sora lui Kim Jong Un: „Denuclearizarea este posibilă, dar nu acum”

După ce a rămas tăcută ultimele săptămâni, sora lui Kim Jong Un, Kim Yo Jong, a reapărut, vineri, în presa de stat cu o reacţie la solicitările Washingtonului de a ţine un nou summit între liderii Coreei de Nord şi Statelor Unite.

3650 afișări
Imaginea articolului Sora lui Kim Jong Un: „Denuclearizarea este posibilă, dar nu acum”

Sora lui Kim Jong Un: „Denuclearizarea este posibilă, dar nu acum”

Potrivit lui Kim Yo Jong, un alt summit cu Statele Unite în acest moment este „nepractic şi nu ne serveşte deloc”. De asemenea, a spus că o a treia întâlnire între liderii celor două ţări va fi folosită de SUA doar ca „instrument politic”.

Potrivit lui Kim, motivul pentru care SUA şi-ar dori un alt summit în acest an ar fi doar „să câştige timp” şi ”profitând în acelaşi timp de relaţiile de prietenie dintre liderii celor două state".

Ea a vorbit şi despre denuclearizarea Coreei de Nord. „Nu înseamnă că denuclearizarea nu este posibilă. Dar ceea ce spune noi este că nu este posibilă în acest moment“, a transmis sora liderului suprem de la Phenian.

Kim Yo Jong a prezentat şi următorii paşi pe care crede că ar trebui să îi facă ţara ei. „Trebuie să dezvoltăm un plan pe termen lung pentru a face faţă ameninţărilor SUA şi [...] ar trebui să ne consolidăm şi să ne creştem constant capacităţile practice", a concluzionat aceasta, potrivit China Global Television Network.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici