Soţia liderului Al-Qaida le cere femeilor musulmane să îşi educe copiii în spiritul jihadului

Soţia liderului Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, i-a felicitat pe musulmani pentru contribuţia la Primăvara Arabă şi le-a cerut să îşi educe copiii în cultul jihadului, potrivit unui mesaj publicat vineri pe un site islamist.

296 afișări
Imaginea articolului Soţia liderului Al-Qaida le cere femeilor musulmane să îşi educe copiii în spiritul jihadului

Soţia liderului Al-Qaida le cere femeilor musulmane să îşi educe copiii în spiritul jihadului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Le felicit pe toate femeile musulmane pentru aceste revoluţii binecuvântate", scrie Umaima Hassan Ahmed Mohammed Hassan, soţia lui Zawahiri, în mesajul postat pe site-ul Al-Fajr.

"Vă recomand să vă creşteţi copiii în cultul jihadului şi martiriului şi să le transmiteţi dragostea faţă de religie şi moarte (...) şi ca fiecare femeie să îşi educe copilul ca pe un nou Saladin spunându-i: tu eşti cel care va restaura grandoarea naţiunii islamice şi cel care va elibera Ierusalimul", a adăugat aceasta.

Ea le recomandă totodată femeilor musulmane să rămână fidele vălului islamic şi să îi îndemne pe soţii şi copiii lor la "eliberarea prizonierelor oriunde s-ar afla acestea (...), printre care şi văduva martirului Osama ben Laden, care suferă împreună cu copiii în închisorile din Pakistan".

Acest text arată că mesajul soţiei lui Zawahiri a fost înregistrat înainte de expulzarea în Arabia Saudită a văduvei lui Osama ben Laden împreună cu fiii săi, la sfârşitul lui aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici