Soţia lui Viktor Medvedciuk acuză că serviciile de securitate ucrainene l-au bătut

Soţia unuia dintre principalii aliaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin în Ucraina a declarat vineri că acesta a fost bătut de serviciile de securitate ucrainene în timp ce era interogat în detenţie.

3585 afișări
Imaginea articolului Soţia lui Viktor Medvedciuk acuză că serviciile de securitate ucrainene l-au bătut

În cadrul unei conferinţe de presă la Moscova, soţia lui Viktor Medvedciuk, Oksana Marchenko, a declarat că una dintre cele două fotografii publicate de Ucraina în această săptămână arată că acesta a fost bătut, potrivit Reuters.

O fotografie cu el în cătuşe a fost publicată pe contul oficial de Telegram al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, iar o alta a fost postată de SBU pe Facebook.

Arătând cele două fotografii, Marchenko a declarat că una a fost făcută înainte de a fi interogat şi nu prezintă semne de rănire. O a doua imagine, despre care a spus că a fost făcută în timpul interogatoriului său, îl arată pe acesta cu părul peste frunte.

"Aceasta arată o vânătaie mare şi semne pe care au încercat să le ascundă cu părul. Nu există niciun dubiu că a fost bătut în primele ore de la arestare", a spus ea.

La trei zile după ce Rusia a invadat Ucraina, autorităţile a declarat că Medvedciuk a evadat din arestul la domiciliu. El fusese plasat în arest la domiciliu în mai 2021 şi fusese acuzat de înaltă trădare şi, ulterior, de complicitate la terorism.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici