Soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu a recunoscut că a folosit fonduri guvernamentale în mod abuziv. Sara Netanyahu nu va merge la închisoare

Sara Netanyahu, soţia premierului israelian, Benjamin Netanyahu, a recunoscut că a utilizat fonduri publice în mod abuziv şi a fost condamnată, însă nu va merge la închisoare, deoarece a semnat o înţelegere cu procurorii, urmând să returneze statului 15.000 de dolari, informează BBC.

1901 afișări
Imaginea articolului Soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu a recunoscut că a folosit fonduri guvernamentale în mod abuziv. Sara Netanyahu nu va merge la închisoare

Soţia premierului israelian Benjamin Netanyahu a recunoscut că a folosit fonduri guvernamentale în mod abuziv.

Sara Netanyahu a fost acuzată că ar fi cheltuit aproape 100.000 de dolari din fonduri publice pentru servicii de catering, declarând în mod fals că la reşedinţa premierului ţării nu există bucătari. Procurorii au pus-o sub urmărire penală anul trecut pentru fraudă şi abuz de încredere, însă procurorii au renunţat la acuzaţia de fraudă după ce aceasta şi-a recunoscut faptele.

La acea vreme, avocatul acesteia a declarat că acest caz este unul motivat politic, fiind o încercare a adversarilor lui Benjamin Netanyahu de a-l denigra.

Erez Padan, procurorul de caz, a declarat că în dosarul soţiei premierului au fost făcute „concesii semnificative”, iar înţelegerea semnată de aceasta cu Parchetul este una „echilibrată şi corectă”.

Astfel, Sara Netanyahu va trebui, în baza acordului semnat, să plătească statului 12.490 de dolari şi o amendă de 2.777 de dolari. The Jerusalem Post notează că instanţa de judecată a acceptat acest acord, iar soţia premierului va avea cazier în urma acestei sentinţe. Totodată, instanţa a decis că autorităţile israeliene îşi vor păstra dreptul de a o chema în judecată, în civil, pe Sara Netanyahu, pentru recuperarea a aproximativ 50.000 de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici