Spania a anihilat o reţea care recruta tinere pentru militanţii grupării Stat Islamic

Spania a anunţat marţi că a anihilat o reţea online acuzată că recruta tinere pentru a se alătura militanţilor din cadrul grupării Stat Islamic care luptă în Irak şi Siria, precizând că au fost arestaţi patru suspecţi.

305 afișări
Imaginea articolului Spania a anihilat o reţea care recruta tinere pentru militanţii grupării Stat Islamic

Spania a anihilat o reţea care recruta tinere pentru militanţii grupării Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/Hepta)

Doi dintre suspecţi au fost arestaţi în Melilla, enclava spaniolă din apropiere de Maroc, iar ceilalţi doi au fost reţinuţi la Girona şi Barcelona, în nord-estul Spaniei, relatează site-ul TheLocal.es.

Cele două persoane arestate în Melilla sunt acuzate că au creat şi administrat mai multe platforme pe Internet, pentru a face propagandă, în special pentru gruparea islamistă Stat Islamic, a anunţat Ministerul spaniol de Interne într-un comunicat.

"În conformitate cu strategia grupării teroriste Stat Islamic, aceştia se concentrau pe recrutarea femeilor care, în urma unui proces de îndoctrinare, ajungeau să se alăture grupării teroriste în zone de conflict", a precizat ministerul.

Vizite private la domiciliu erau de asemenea organizate pentru recrutare şi mai multe persoane tinere începuseră pregătirile pentru a călători în zone de război, a adăugat ministerul.

Unul dintre suspecţii arestaţi administra o "comunitate virtuală" unde făcea propagandă pentru gruparea Stat Islamic şi care avea peste 1.000 de abonaţi, mai afirmă autorităţile spaniole.

Potrivit comunicatului, acesta avea o "mulţime de abonaţi" pe Facebook din afara Spaniei, inclusiv din America Latină şi din ţări ca Belgia, Franţa, Maroc, Pakistan, Arabia Saudită, Tunisia, Turcia şi Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici