Spania a fost aleasă membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU

Spania a fost aleasă membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU, depăşind la distanţă Turcia, în cadrul unui vot în Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

512 afișări
Imaginea articolului Spania a fost aleasă membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU

Spania a fost aleasă membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Turcia a primit 60 de voturi, după patru tururi de scrutin, în timp ce Spania a obţinut 132.

Majoritatea necesară era de două-treimi din ţările membre, adică 128 de voturi.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite are 15 membri, dintre care cinci au statut permanent - Statele Unite, Rusia, China, Marea Britanie şi Franţa.

Venezuela, Malaysia, Noua Zeelandă şi Angola au fost alese din primul tur. Cele cinci noi state membre nepermanente vor începe în ianuarie mandate de doi ani în Consiliul de Securitate ONU, înlocuind Rwanda, Argentina, Coreea de Sud, Australia şi Luxemburg.

Mandatele Lituaniei, Ciadului, Nigeriei, Iordaniei şi statului Chile se încheie la sfârşitul anului 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici