Spania critică avertismentele de călătorie emise de Marea Britanie şi Germania

  • Spania a reacţionat vehement, marţi, la recomandările Marii Britanii şi Germaniei,
  • Aceste ţări care şi-au îndemnat cetăţenii să evite staţiuni estivale spaniole din cauza creşterii numărului infecţiilor cu noul coronavirus
8136 afișări
Imaginea articolului Spania critică avertismentele de călătorie emise de Marea Britanie şi Germania

Spania critică avertismentele de călătorie emise de Marea Britanie şi Germania

Spania a reacţionat vehement, marţi, la recomandările Marii Britanii şi Germaniei, care şi-au îndemnat cetăţenii să evite staţiuni estivale spaniole din cauza creşterii numărului infecţiilor cu noul coronavirus.

În contextul recomandărilor şi deciziei Marii Britanii de impunere a carantinei la revenirea din Spania, Guvernul de la Madrid se confruntă cu dificultăţi în relansarea economiei. Turismul constituie 12,3% din PIB-ul Spaniei şi 12,7% din locurile de muncă. Spania a pierdut un milion de locuri de muncă în perioada aprilie-iunie.

Referindu-se la avertismentele de călătorie emise de Marea Britanie şi Germania, Francina Armengol, şeful Oficiului de Turism din regiunea Insulelor Baleare, a declarat, potrivit postului Cadena Ser şi agenţiei Reuters: "Este foarte nedrept, deoarece măsurile nu se bazează pe criterii medicale".

La rândul său, premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a catalogat "greşită" abordarea Guvernului Boris Johnson, argumentând că rate mari de contagiere sunt doar în anumite regiuni spaniole. "În opiniea mea, eroarea, ceea ce este disproporţionat în reacţiile Marii Britanii este să consideri toate incidentele acumulate ca reprezentând toată ţara. De ce? Deoarece 64% din noile cazuri de coronavirus se concentrează în două teritorii. În cea mai mare parte a teritoriului Spaniei, rata de infectare este foarte mică, mai mică decât rata de infectare din Marea Britanie", a afirmat Pedro Sanchez, potrivit site-ului Express.co.uk.

Guvernul regional din Catalonia a cerut intensificarea cooperării şi coordonării la nivelul Uniunii Europene în privinţa măsurilor antiepidemice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici