Spania oferă călătorii gratuite cu trenul, din septembrie până la sfârşitul anului. În ce condiţii pot beneficia turiştii de ofertă

  • Pentru a face faţă crizei legate de costul vieţii, guvernul spaniol implementează reduceri de 100% pe rutele de navetişti şi pe distanţe medii.
  • Iniţiativa înseamnă că pasagerii vor putea să traverseze Catalonia, să se cufunde în splendoarea arhitecturală a Andaluziei sau să exploreze muzeele şi restaurantele din Ţara Bascilor.
3718 afișări
Imaginea articolului Spania oferă călătorii gratuite cu trenul, din septembrie până la sfârşitul anului. În ce condiţii pot beneficia turiştii de ofertă

Spania oferă călătorii gratuite cu trenul, din septembrie până la sfârşitul anului

În timp ce majoritatea guvernelor au eşuat în eforturile lor de combatere a inflaţiei, Spania a lansat un program prin care unele călătorii cu trenul sunt complet gratuite.
 
Anunţul a fost făcut marţi, când guvernul spaniol de coaliţie condus de socialişti a declarat că, de la 1 septembrie şi până la sfârşitul anului, călătoriile pe anumite porţiuni ale reţelei feroviare de stat Renfe vor fi gratuite.
 
Acest nou aranjament pe rutele Renfe se adaugă la o politică anunţată luna trecută, prin care guvernul central a aprobat o reducere de 30% pentru toate mijloacele de transport în comun, inclusiv metrou, autobuze şi tramvaie, potrivit The Guradian.
 
Reducerile feroviare de 100% se vor aplica la călătoriile cu bilete cu mai multe călătorii pe servicii de navetişti sau rute de distanţă medie, mai puţin de 300 km. Măsura se adresează în principal deţinătorilor de abonamente spanioli, dar turiştii ar putea profita de ea dacă ar cumpăra bilete cu mai multe călătorii.
 
„Aş dori ca locuitorii Spaniei să ştie că sunt pe deplin conştient de dificultăţile zilnice pe care le întâmpină majoritatea oamenilor", a declarat marţi premierul spaniol, Pedro Sánchez. „Ştiu că salariile acoperă din ce în ce mai puţin şi că este dificil să ajungi la sfârşitul lunii”.
 
Reducerile de preţuri sunt puse în aplicare pentru a atenua impactul inflaţiei şi al creşterii rapide a preţurilor la energie.
 
„Această măsură încurajează utilizarea transportului public pentru a garanta un mijloc sigur, fiabil, confortabil, economic şi sustenabil de a face naveta zilnică pe fondul creşterii extraordinare a preţurilor la energie şi combustibil", a declarat Ministerul spaniol al Transporturilor într-un comunicat.
 
Spania nu este singura ţară europeană care încearcă să reducă costurile transportului public.
 
În luna mai, Deutsche Bahn, compania naţională de căi ferate din Germania, a lansat un bilet care costă 9 euro şi care oferă o lună întreagă de călătorie din iunie până la sfârşitul lunii august. Această ofertă permite conectarea oricăror două staţii din Germania, astfel încât pasagerii care călătoresc mai mult de 80 km pot economisi bani cu o singură călătorie.
 
Şi Austria şi-a lansat "Klimaticket", biletul climatic, la sfârşitul anului 2021. În timp ce naveta de dimineaţă poate muşca din bugete, biletul oferă călătorii la doar 3 euro. Conceput pentru a-i încuraja pe austrieci să renunţe la maşini, sistemul s-a dovedit extrem de popular, site-ul său aproape că s-a blocat atunci când biletele au fost puse în vânzare.
 
Între timp, britanicii continuă să fie împovăraţi de preţurile uriaşe ale biletelor. În februarie s-a anunţat că tarifele de transport feroviar vor creşte în Anglia şi Ţara Galilor cu o medie de 3,8%. Railfuture, o organizaţie independentă care încearcă să reformeze căile ferate, a sugerat că costurile anuale de călătorie ale navetiştilor vor părea insurmontabile în timp ce tarifele vor fi majorate.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici