Spania în pragul unei crize politice. Premierul Pedro Sanchez a cerut dizolvarea Parlamentului spaniol şi organizarea de alegeri generale după ce în weekend la alegerile locale partidul său a suferit pierderi grele

În weekend în Spania au avut loc alegeri locale, dar rezultatul acestora ar putea aruca ţara în criză politică. Premierul spaniol Pedro Sanchez a cerut dizolvarea Parlamentului spaniol şi organizarea de alegeri generale anticipate pe 23 iulie.

270 afișări
Imaginea articolului Spania în pragul unei crize politice. Premierul Pedro Sanchez a cerut dizolvarea Parlamentului spaniol şi organizarea de alegeri generale după ce în weekend la alegerile locale partidul său a suferit pierderi grele

Spania în pragul unei crize politice. Premierul Pedro Sanchez a cerut dizolvarea Parlamentului spaniol şi organizarea de alegeri generale după ce în weekend la alegerile locale partidul său a suferit pierderi grele

Premierul spaniol Pedro Sanchez a cerut dizolvarea Parlamentului spaniol şi organizarea de alegeri generale anticipate pe 23 iulie.

Sanchez a declarat că l-a informat pe regele Felipe al VI-lea al Spaniei cu privire la intenţiile sale.

"Am luat această decizie având în vedere rezultatele alegerilor care au avut loc ieri", a declarat acesta în cadrul unui briefing de presă televizat.

"Deşi alegerile de ieri au avut un scop ... local, sentimentul votului a purtat un mesaj care a depăşit acest aspect. Pentru aceasta, în calitate de lider al guvernului şi, de asemenea, în calitate de secretar general al Partidului Socialist, îmi asum personal rezultatele şi cred că este necesar să dau un răspuns."

Partidul socialist al lui Sanchez, aflat la guvernare, a suferit pierderi grele în alegerile regionale din 28 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici