Spania: va fi permisă circulaţia liberă. Data oficială anunţată de guvernul iberic

Spania va permite începând de miercuri, 1 iulie, circulaţia liberă a cetăţenilor europeni şi va ridica progresiv restricţiile de călătorie în terţe ţări, pe baza unei liste convenite cu Uniunea Europeană, precizează El Pais.

1622 afișări
Imaginea articolului Spania: va fi permisă circulaţia liberă. Data oficială anunţată de guvernul iberic

Spania: va fi permisă circulaţia liberă. Data oficială anunţată de guvernul iberic

Conform El Pais, Fernando Grande-Marlaska, Ministrul de Interne din Spania, a publicat în Monitorul Oficial un document cu noile categorii de turişti exceptaţi de la restricţiile de deplasare, indiferent de locul de provenienţă. Nu sunt precizate ţările sigure, iar guvernul spaniol îi desemnează pe cetăţenii din UE drept beneficiari ai circulaţiei libere. Statele UE îşi vor deschide de pe 1 iulie graniţele, care au fost închise din martie. 
 
Persoanele care au rezindenţă sau vize de şedere de lungă durată vor avea permisă circulaţia. Studenţii şi muncitorii cu calificare înaltă sunt exceptaţi şi investigatorii sanitari care se întorc în ţară după ce au realizat o activitate profesională în altă ţară. În Spania, vor putea intra oameni care călătoresc din motive familiale sau care deţin documente necesare. 
 
Cetăţeni din ţări terţe nu vor fi primiţi, cu expecţia celor care sunt din UE, statele asociate spaţiului Schengen, Andorra, Monaco, Vatican şi San Marino. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici