Spania va propune la ONU înfiinţarea unui tribunal pentru terorism

Spania va propune la ONU înfiinţarea unui tribunal internaţional specializat în anchetarea actelor de terorism, din care ar putea face parte şi ţări care nu acceptă competenţa Curţii Penale Internaţionale (CPI), relatează luni site-ul 20minutes.fr.

137 afișări
Imaginea articolului Spania va propune la ONU înfiinţarea unui tribunal pentru terorism

Spania va propune la ONU înfiinţarea unui tribunal pentru terorism (Imagine: Shutterstock)

Ministrul spaniol de Externe, José Manuel Garcia-Margallo, a evocat acest proiect luni, în marja unei reuniuni ministeriale la Barcelona axate în mare parte pe problematica terorismului.

Spania, a subliniat el, va propunea reluarea unei idei mai vechi, care datează din 1937, şi anume "înfiinţarea unei curţi penale internaţionale specializate în acte de terorism".

José Manuel Garcia-Margallo a discutat acest subiect inclusiv cu omologul său italian Paolo Gentiloni, cu care s-a întâlnit pe 9 aprilie.

Ideea înfiinţării unui astfel de organism a apărut după asasinarea regelui Alexandru al Iugoslaviei, în 1934, la Marsilia, de către naţionalişti croaţi. Nouăsprezece ţări au aderat pe atunci la acest proiect.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici