Spaţiul aerian scoţian şi nord-irlandez, închis de miercuri dimineaţă

Spaţiul aerian al Scoţiei şi Irlandei de Nord va fi închis începând de miercuri, ora 06.00 GMT (09.00, ora României), din cauza unei concentraţii puternice de cenuşă vulcanică în atmosferă, a anunţat, marţi seară, autoritatea britanică pentru aviaţie civilă (CAA).

18 afișări
Imaginea articolului Spaţiul aerian scoţian şi nord-irlandez, închis de miercuri dimineaţă

Spaţiul aerian scoţian şi nord-irlandez, închis de miercuri dimineaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceasta nu a precizat durata probabilă a acestei măsuri. "În urma ultimelor previziuni furnizate de Met Office (serviciiile meteorologice, n.red.), CAA a difuzat recomandări operatorilor, potrivit cărora spaţiul aerian deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord va fi închis începând cu ora locală 07.00 (09.00, ora României)", miercuri, a anunţat CAA, într-un comunicat.

CAA a precizat marţi seară că previziunile Met Office "arată că densitatea de cenuşă vulcanică în atmosferă deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord va depăşi concentraţia determinată ca fiind fiabilă de constructorii de motoare" de avioane.

"Din nefericire, acest lucru va însemna că autoritatea CAA se aşteaptă ca toate aeroporturile scoţiene şi din Irlanda de Nord să fie închise începând cu ora locală 07.00, mâine" (miercuri), a adăugat CAA.

Dar serviciile de meteorologie apreciază de asemenea că este "foarte probabil" ca norul de cenuşă să continue să se deplaseze către sud, ceea ce ar putea afecta aeroporturile din nord-vestul Angliei şi nordul Ţării Galilor, în cursul zilei de miercuri.

"Situaţia evoluează mult", a precizat CAA.

Zborurile dinspre sau spre Irlanda, Irlanda de Nord şi extremitatea nordică a Scoţiei au fost suspendate marţi dimineaţă între orele 06.00-12.00 GMT (09.00-15.00, ora României). Această măsură nu a afectat avioanele care doar trec peste aceste regiuni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici