SPD, vot în favoarea iniţierii negocierilor formale cu CDU privind formarea unei coaliţii de guvernare în Germania

Delegaţii prezenţi la congresul Partidului Social-Democrat din Germania (SPD) au votat, duminică, în favoarea iniţierii negocierilor formale cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) în vederea formării unei coaliţii guvernamentale, relatează Deutsche Welle.

660 afișări
Imaginea articolului SPD, vot în favoarea iniţierii negocierilor formale cu CDU privind formarea unei coaliţii de guvernare în Germania

SPD, vot în favoarea iniţierii negocierilor formale cu CDU privind formarea unei coaliţii

În cadrul congresului SPD ce a avut loc la Bonn, 362 dintre cei 600 de delegaţi s-au pronunţat în favoarea formării unei coaliţii guvernamentale cu CDU.

La 12 ianuarie, cancelarul german Angela Merkel, liderul Uniunii Creştin Democrate, şi Martin Schulz, preşedintele SPD, au ajuns la un acord de principiu pentru începerea negocierilor oficiale privind formarea unei noi coaliţii de guvernare. Reprezentanţii celor două partide au discutat în baza unui document de 28 de pagini, ajungând la un acord în privinţa unor aspecte-cheie precum migraţia.

După votul de astăzi, liderii SPD au primit mandat din partea membrilor partidului pentru a demara negocieri formale pentru intrarea la guvernare alături de blocul CDU/CSU.

La aproape patru luni după alegerile parlamentare, Angela Merkel nu a reuşit să formeze un guvern. În cazul în care negocierile cu SPD vor eşua, există posibilitatea unui guvern minoritar sau organizarea de alegeri anticipate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici