Specialiştii americani nu cred că Rusia a efectuat toate testele necesare pentru a dovedi că noul vaccin este sigur şi eficient

După ce Rusia a declarat că a aprobat marţi primul vaccin contra coronavirusului, Dr. Anthony Fauci, expertul principal în bolii infecţioase din SUA, a declarat că se îndoieşte că Rusia a dovedit că vaccinul său este sigur şi eficient.

720 afișări
Imaginea articolului Specialiştii americani nu cred că Rusia a efectuat toate testele necesare pentru a dovedi că noul vaccin este sigur şi eficient

„Sper că ruşii au dovedit, în mod definitiv, că vaccinul este sigur şi eficient. Mă îndoiesc serios că au făcut asta”, a declarat Fauci pentru ABC News.

Fauci, directorul Institutului Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase din Statele Unite, a spus că a avea un vaccin şi a dovedi că acesta este sigur şi eficient sunt două lucruri diferite.

„Avem o jumătate de duzină sau mai multe vaccinuri”, a spus Fauci. „Deci, dacă am vrea să facem rău multor oameni sau să le oferim ceva ce nu funcţionează, am putea începe să facem asta chiar de săptămâna viitoare. Dar nu aşa funcţionează lucrurile”, a explicat Fauci.

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente a spus că va aproba un vaccin doar dacă îndeplineşte un criteriu de eficacitate de 50%.

Într-un comunicat transmis marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că este în contact cu oamenii de ştiinţă şi autorităţile ruse şi aşteaptă cu nerăbdare să revizuiască detaliile studiilor realizate de aceştia. Potrivit OMS, la nivel global există 28 de vaccinuri aflate în studii pe oameni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici