Specialiştii avertizează: Taberele de refugiaţi din Siria, extrem de vulnerabile în faţa pandemiei de Covid-19 | VIDEO

  • Specialiştii în sănătate publică avertizează că taberele de refugiaţi din nord-vestul Siriei sunt extrem de vulnerabile în faţa pandemiei de Covid-19
  • Experţii susţin că peste 100.000 de persoane ar putea muri în taberele de refugiaţi din Idlib dacă nu vor fi făcute urgent livrări de echipamente medicale în regiune
  • Din acest motiv, cu toate că încă nu a fost identificat niciun caz de infecţie cu coronavirus, provincia Idlib este considerată a fi una dintre cele mai lipsite de apărare în faţa pandemiei de Covid-19
1162 afișări
Imaginea articolului Specialiştii avertizează: Taberele de refugiaţi din Siria, extrem de vulnerabile în faţa pandemiei de Covid-19 | VIDEO

Specialiştii avertizează: Taberele de refugiaţi din Siria, extrem de vulnerabile în faţa pandemiei de Covid-19 | VIDEO

Specialişti în sănătate publică, dar şi voluntari şi reprezentanţi ai Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), avertizează că taberele de refugiaţi din nord-vestul Siriei sunt extrem de vulnerabile în faţa pandemiei de Covid-19, iar o eventuală izbucnire a unui focar în această regiune ar putea avea efecte devastatoare, potrivit BBC.

Experţii susţin că peste 100.000 de persoane ar putea muri în taberele de refugiaţi din provincia Idlib dacă nu vor fi făcute urgent livrări de echipamente medicale în regiune.

Aproximativ un milion de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele în nord-vestul Siriei începând cu luna decembrie, când regimul de la Damasc a lansat o ofensivă pentru a recupera controlul asupra provinciei.

Spitalele din Idlib au fost distruse în ultimii ani în urma zecilor de raiduri aeriene ale forţelor loiale regimului şi ale aliaţilor săi. Medicii sunt foarte puţini, iar locurile în instituţiile medicale din regiune sunt extrem de limitate. Atacurile lansate în ultimele luni de regimul sirian, susţinut de Rusia şi Iran, au dus la supraaglomerarea puţinelor unităţi medicale rămase în picioare în Idlib.

Din acest motiv, cu toate că încă nu a fost identificat niciun caz de infecţie cu coronavirus, provincia Idlib este considerată a fi una dintre cele mai lipsite de apărare în faţa pandemiei de Covid-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici