Spion de la 21 de ani. O femeie din SUA a povestit cum e să lucrezi pentru CIA: o căsătorie aranjată şi un copil dorit

Amaryllis Fox a intrat în lumea spionajului de la o vârstă fragedă. Fox a fost recrutată de CIA când avea 21 de ani, i s-a oferit o altă identitate şi a fost trimisă să lupte împotriva teroriştilor.

6197 afișări
Imaginea articolului Spion de la 21 de ani. O femeie din SUA a povestit cum e să lucrezi pentru CIA: o căsătorie aranjată şi un copil dorit

Spion de la 21 de ani. O femeie din SUA a povestit cum e să lucrezi pentru CIA: o căsătorie aranjată şi un copil dorit

Amaryllis Fox şi-a povestit o parte dintre aventurile trăite în lumea spionajului în cartea ”Life Undercover: Coming of Age in the CIA“. Într-un interviu pentru France TV Info, Fox a precizat că a fost recrutată imediat după atentatele din 11 septembrie 2001 şi a acceptat imediat oferta CIA cu atât mai mult cu cât cea mai bună prietenă a sa murise pe vremea când avea 8 ani într-un accident de avion.
 
Fox a primit o nouă identitate, o nouă slujbă - ”acoperirea” ei de negustor de artă, dar şi un soţ, în fapt unul dintre colegi. În timpul misiunilor, a născut-o pe micuţa Zoe, un copil pe care şi l-a dorit cu adevărat.
 
Era o misiune foarte solicitantă. Trebuia să acorzi prioritate ţării tale, CIA pe primul plan“, continuă ea. Până la punctul de a nu şti cu cine îşi împarte viaţa. „În timpul misiunii, soţul meu era un coleg. Nu era o căsătorie din dragoste, dar ne-am respectat reciproc. Am ieşit puţin împreună, dar în primul rând pentru a duce misiunea cu bine la capăt, iar şefii noştri au considerat că este o idee bună. A călătorit enorm cu mine (Zoe), dar nu am dus-o niciodată în zone de război”, a declarat Fox pentru France TV Info.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici