Sri Lanka autorizează uciderea celor trei milioane de câini vagabonzi de pe teritoriul său

Sri Lanka a decis eutanasierea a trei milioane de câini vagabonzi, autorităţile fiind îngrijorate că 2.000 de persoane sunt spitalizate zilnic după ce au fost muşcate de aceste animale, a anunţat sâmbătă un post de televiziune.

382 afișări
Imaginea articolului Sri Lanka autorizează uciderea celor trei milioane de câini vagabonzi de pe teritoriul său

Sri Lanka autorizează uciderea celor trei milioane de câini vagabonzi de pe teritoriul său (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Ministrul sănătăţii, Maithripala Sirisena, a declarat pentru postul privat de televiziune Swarnavahini că Guvernul a decis să anuleze o decizie care interzice uciderea câinilor, adoptată din cauza temerilor privind turbarea.

"Este clar că politica noastră a eşuat", a declarat el. "Guvernul a decis să revină la practicile anterioare", respectiv acelea de a ucide câinii vagabonzi.

Decizia de a interzice uciderea lor a fost luată în 2006, ca urmare a presiunii organizaţiilor de apărare a animalelor.

Dar, potrivit ministrului, numărul câinilor vagabonzi a crescut mult, ajungând la trei milioane în ultimii ani şi devenind o problemă gravă de sănătate publică pentru acestă ţară cu 20 de milioane de locuitori.

Autorităţile cheltuiesc în fiecare an peste 13 milioane de dolari pentru a face faţă problemei persoanelor muşcate de câini.

Potrivi grupurilor de apărare a acestor animale, eforturile de sterilizare a câinilor au eşuat din cauza corupţiei şi a erorilor de administrare ale autorităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici