Sri Lanka: Preşedintele Gotabaya Rajapaksa a fugit din ţară cu un avion militar

Fostul preşedinte Gotabaya Rajapaksa a fugit din Sri Lanka cu un avion militar pe fondul protestelor în masă din cauza crizei economice.

1664 afișări
Imaginea articolului Sri Lanka: Preşedintele Gotabaya Rajapaksa a fugit din ţară cu un avion militar

Gotabaya Rajapaksa, Facebook

Fostul preşedinte de 73 de ani a ajuns în capitala Maldivelor, Malé, în jurul orei locale 03:00, a transmis BBC.

Plecarea lui Rajapaksa pune capăt unei dinastii de familie care a condus Sri Lanka de zeci de ani. El se ascunsese după ce mulţimile i-au luat cu asalt reşedinţa sâmbătă.

Preşedintele s-a angajat anterior să demisioneze miercuri, 13 iulie. Fratele său, fostul ministru de Finanţe Basil Rajapaksa, a părăsit şi el ţara, au declarat surse pentru BBC. Se zvoneşte că se îndreaptă spre SUA.

Rajapaksa a spus: „Renunţaţi acum sau faceţi faţă unui protest masiv”.

De luni de zile, Sri Lanka se luptă cu întreruperile zilnice de curent şi cu penuria de produse de bază, cum ar fi combustibil, alimente şi medicamente.

Se crede că fostul preşedinte care se bucura de imunitate de urmărire penală ar fi vrut să fugă în străinătate înainte de a demisiona pentru a evita posibilitatea arestării de către noua administraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici