Standarde duble ale produselor din Uniunea Europeană. Guvernul de la Sofia: Alimentele vândute în Bulgaria conţin ingrediente diferite faţă de cele vândute în Germania

Reprezentanţi ai Guvernului de la Sofia au declarat că produsele alimentare vândute de marile companii multinaţionale în Bulgaria conţin ingrediente diferite faţă de produsele identice vândute în Austria şi Germania, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

1908 afișări
Imaginea articolului Standarde duble ale produselor din Uniunea Europeană. Guvernul de la Sofia: Alimentele vândute în Bulgaria conţin ingrediente diferite faţă de cele vândute în Germania

Standarde duble ale produselor din Uniunea Europeană. Guvernul de la Sofia: Alimentele vândute în Bulgaria conţin ingrediente diferite faţă de cele vândute în Germania

Ministrul bulgar al Agriculturii, Rumen Porozhanov, a declarat, miercuri, în faţa reporterilor că testele efectuate în laboratoare au demonstrat că, în şapte din cele 31 de produse testate, au fost identificate ingrediente diferite faţă de cele comercializate în vestul Europei. Totodată, potrivit lui Porozhanov, experţii au descoperit că 16 produse sunt vândute la preţ mult mai mare în Bulgaria, cel mai sărac stat european.

"Cu siguranţă acest aspect cauzează anxietate. Standardele duble sunt un fapt", a precizat ministrul Agriculturii. El a refuzat să nominalizeze companiile sau produsele la care a făcut referire.

Polonia, Slovacia, Cehia şi Ungaria au criticat în ultimul timp mai multe companii ce furnizează produse alimentare, spunând că nu este etic ca produsele vândute sub acelaşi brand să fie de calitate inferioară în unele state.

Porozhanov a afirmat că Guvernul bulgar îşi va intensifica eforturile în interiorul UE pentru a pune capăt acestor practici. El a adăugat că Bulgaria va trimite rezultatele testelor către Comisia Europeană.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care autorităţile bulgare au efectuat, în luna mai, o rundă de teste pe diferite produse.

Consumatorii se plâng de faptul că produsele aceloraşi branduri au o calitate inferioară în Bulgaria, comparativ cu cele din alte state ale UE. În acest sens, nu s-au făcut multe progrese deoarece legislaţia UE nu prevede o reglementare clară în această privinţă, ea prevâzând doar ca ambalajele să conţină o listă clară a ingredientelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici