VIDEO   „Stăpânul Inelelor”, adaptat pentru televiziunea sovietică. Producţia, redescoperită şi vizionată după 30 de ani de la difuzarea în URSS

  • „Stăpânul Inelelor”, diferit de cum sunt obişnuiţi cinefilii.
  • Adaptarea sovietică a rulat pe Youtube la începutul lunii aprilie, după 30 de ani de la lansarea sa în URSS.
  • Difuzarea online a fost aşteptată de fanii nostalgici după producţia în limba rusă
4203 afișări
Imaginea articolului „Stăpânul Inelelor”, adaptat pentru televiziunea sovietică. Producţia, redescoperită şi vizionată după 30 de ani de la difuzarea în URSS

„Stăpânul Inelelor”, varianta sovietică FOTO Captură video YouTube

În anul 1991, prima parte din saga cu succes răsunător, semnată de către J.R.R. Tolkien, a avut marele debut pe ecranele din URSS, conform The Guardian. Asta cu 10 ani înainte ca blockbusterul „Frăţia Inelului” de Peter Jackson să aibă premiera.
 
Filmul reprezintă prima şi singura adaptare în limba rusă a primului roman din saga Lord of Rings, „The Fellowship of the Ring”. Cu platouri de filmare rudimentare şi efecte speciale ce lasă de dorit, dar cu părţi inedite din povestea „inelului”, ce nu au fost incluse în producţia americană.
 
Săptămâna trecută, producţia a fost urcată pe Youtube. Peste 800.000 de persoane au vizionat varianta sovietică a îndrăgitului film, regizat de către Peter Jackson.
 
„Fanii producţiei au căutat mult timp această arhivă dar nu au găsit-o timp de 3 decenii”, punctează site-ul rusesc World of Fantasy, citat de către publicaţia The Guardian.   
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici