Star Wars, cu un pas mai aproape de realitate: Sistemul care amplasează arme cu laser pe drone sau avioane de luptă a fost testat - FOTO, VIDEO

Agenţia pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării (DARPA) a anunţat că a încheiat primele teste ale sistemului care ar putea amplasa arme cu laser pe drone sau avioane de luptă.

641 afișări
Imaginea articolului Star Wars, cu un pas mai aproape de realitate: Sistemul care amplasează arme cu laser pe drone sau avioane de luptă a fost testat - FOTO, VIDEO

Star Wars, cu un pas mai aproape de realitate: Sistemul care amplasează arme cu laser pe drone sau avioane de luptă a fost testat (Imagine: Daily Mail)

Conducătorii armatei americane susţin că armele au o "putere fără precedent", iar acum sunt pe punctul de a începe testarea împotriva ţintelor vii, la White Sands Missile Range (New Mexico), informează dailymail.co.uk.

Numit High-Energy Liquid Laser Area Defense System (HELLADS), sistemul va crea un laser suficient de mic pentru a fi montat pe un avion.

"Scopul programului HELLADS este de a dezvolta un sistem cu o armă cu laser de 150 kilowaţi (kW), care este de zece ori mai mică şi mai uşoară decât laserele curente de putere similară, permiţând integrarea pe aeronave tactice, pentru a ne apăra şi a contracara pericolele aflate la sol", spune DARPA.

"Laserul HELLADS este acum gata să fie pus la încercare împotriva unora dintre cele mai dificile ameninţări tactice cu care soldaţii noştri se confruntă", a declarat Rich Bagnell, managerul de proiect al programului.

Testarea la sol a laserului HELLADS este de aşteptat să înceapă în această vară, cu un efort comun depus de DARPA şi Laboratorul de Cercetare al Forţelor Aeriene.

După faza de testare pe teren, obiectivul este ca sistemul să fie pus la dispoziţia serviciilor militare pentru testare şi modificarea ulterioară a unor aspecte care nu funcţionează aşa cum trebuie, urmând ca după aceea armata să utilizeze propriu-zis sistemul, în operaţiuni militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici