Stare de urgenţă declarată în statul american Carolina de Nord, din cauza unei furtuni de zăpadă

Guvernatorul statului american Carolina de Nord, Roy Cooper, a declarat vineri stare de urgenţă, având în vedere apropierea furtunii de zăpadă Diego, care va afecta sud-estul ţării în acest weekend, relatează Reuters.

522 afișări
Imaginea articolului Stare de urgenţă declarată în statul american Carolina de Nord, din cauza unei furtuni de zăpadă

Stare de urgenţă declarată în statul american Carolina de Nord, din cauza unei furtuni de zăpadă

Meteorologii au anunţat că furtuna de zăpada poate crea un strat de zăpadă de până la 30-40 de centimetri în zona statelor Carolina de Nord şi Carolina de Sud.

De asemenea, autorităţile au transmis că există posibilitatea ca atât traficul rutier cât şi cel aerian să fie afectate.

„Carolina de Nord se pregăteşte pentru o furtună de zăpadă majoră şi luăm toate măsurile necesare pentru a putea răspunde în cazul oricărei situaţii”, a declarat guvernatorul Roy Cooper.

„Zăpada poate fi frumoasă, dar poate fi şi foarte periculoasă. Cer locuitorilor Carolinei de Nord să ia în serios această furtună şi să fie pregătiţi”, a adăugat guvernatorul.

Printre aeroporturile care ar putea fi afectate de condiţiile meteo se numără Asheville şi Raleigh-Durham din Carolina de Nord, Lynchburg şi Roanoke din Virginia şi Greenville-Spartanburg din Carolina de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici