Premierul Pedro Sánchez a declarat stare de urgenţă în Spania. Care sunt noile reglementări

  • Spania intră din nou în stare de urgenţă, cu măsuri adaptate la al doilea val al pandemiei.
  • Se impune lockdown-ul nocturn şi se oferă acoperire legală administraţiilor regionale, pentru a ajusta restricţiile.
  • În Insulele Canare nu se vor aplica noile reguli.
9731 afișări
Imaginea articolului Premierul Pedro Sánchez a declarat stare de urgenţă în Spania. Care sunt noile reglementări

Premierul socialist al Spaniei a anunţat că se restrânge circulaţia persoanelor pe timpul nopţii şi lasă libertate liderilor regionali, pentru a reduce grupurile sociale la maximum 6 persoane sau să impună carantina pe localităţi sau pe provincii.

Obiectivul guvernului spaniol este să menţină aceste reguli până pe 9 mai, cu ajutorul Parlamentului. În prezent, Spania a declarat 1.046.132 de cazuri şi o rată a îmbolnăvirii de 361 la 100 de mii de persoane.

Pedro Sánchez, premierul Spaniei: „Se va putea circula în intervalul de timp stabilit doar pentru cumpărarea medicamentelor, deplasarea la locul de muncă, întoarcerea acasă sau îngrijirea bătrânilor şi copiilor. Această restricţionare a circulaţiei de la 11 noaptea la 6 dimineaţa va fi aplicată în toată ţara, cu excepţia Insulelor Canare, care prezintă o situaţie epidemiologică foarte bună.”

CITEŞTE ŞI: Italia introduce noi restricţii sanitare începând de luni

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici