STARE DE URGENŢĂ în Tunisia după atentatul de la Tunis

Autorităţile tunisiene au decretat starea de urgenţă marţi, iar o interdicţie de circulaţie a fost instituită, a anunţat preşedintele, după ce 12 persoane au murit când o bombă a explodat în Tunis, la bordul unui autobuz care transporta membri ai Gărzii prezidenţiale, relatează Reuters online.

776 afișări
Imaginea articolului STARE DE URGENŢĂ în Tunisia după atentatul de la Tunis

STARE DE URGENŢĂ în Tunisia după atentatul de la Tunis

Starea de urgenţă, care fusese ridicată luna trecută, a fost decretată din nou, iar o interdicţie a circulaţiei este în vigoare în capitală până miercuri la ora locală 05.00 (06.00, ora României), a anunţat preşedintele tunisian, Beji Caid Essebsi.

Atentatul a avut loc în zona Mohamed V / Bourguiba din Tunis, în apropierea Ministerului tunisian de Interne, de ambasada Franţei şi de Institutul Francez.

Eplozia de marţi s-a produs în timp ce gărzile îşi ocupau locurile în autobuzul care trebuia să îi ducă la palatul prezidenţial. Este probabil vorba despre un atentat sinucigaş comis în interiorul vehiculului, potrivit unei surse apropiate preşedinţiei. În afară de cele 12 persoane ucise, 17 au fost rănite, a anuţat Ministerul de Interne într-un comunicat. Preşedintele a anulat vizita în Europa pe care o avea programată pentru miercuri.

"Franţa este mai mult ca niciodată alături de Tunisia, de autorităţile şi de forţele sale de securitate, în aceste momente dureroase", a transmis preşedintele francez. "La Tunis ca şi la Paris, are loc aceeaşi luptă pentru democraţie împotriva obscurantismului", a subliniat preşedinţia, făcând referire la atentatele din 13 noiembrie.

Tunisia a fost deja vizată de atentate revendicate de gruparea Stat Islamic, care au afectat sectorul turistic, unul dintre pilonii economiei naţionale. În luna iunie, 38 de turişti străini au fost împuşcaţi pe o plajă şi într-un hotel din staţiunea Sousse, ceea ce a condus la instaurarea stării de urgenţă, iar în martie, mai mulţi indivizi au împuşcat 21 de turişti la muzeul naţional Bardo din capitală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici