Starea agentului rus Serghei Skripal, VIZAT de atacul neurotoxic, s-a îmbunătăţit

Fostul agent secret rus Serghei Skripal, vizat de atacul neurotoxic din orăşelul britanic Salisbury, nu mai este în stare critică, iar starea sa "se îmbunătăţeşte rapid", au anunţat vineri medicii britanici, potrivit BBC News online.

1056 afișări
Imaginea articolului Starea agentului rus Serghei Skripal, VIZAT de atacul neurotoxic, s-a îmbunătăţit

Starea fostului agent secret rus Serghei Skripal, vizat de atacul neurotoxic, s-a îmbunătăţit

"Pacientul răspunde bine la tratament, astfel că starea sa se îmbunătăţeşte rapid", a comunicat Spitalul districtual Salisbury.

Serghei Skripal, în vârstă de 66 de ani, şi fiica lui, Iulia Skripal, în vârstă de 33 de ani, au fost găsiţi în stare de inconştienţă pe 4 martie, în orăşelul Salisbury.

Autorităţile britanice au stabilit că au fost atacaţi cu o substanţă neurotoxică numită Noviciok şi atribuie atacul Rusiei, care a negat orice implicare.

În urmă cu o săptămână, autorităţile britanice au anunţat că Iulia Skripal este în stare bună, fiind conştientă şi vorbind cu medicii.

"Joia trecută, am anunţat că starea Iuliei Skripal s-a îmbunătăţit, fiind stabilă. După cum spune însăşi Iulia Skripal, se simte din ce în ce mai puternică şi se gândeşte la ziua în care va fi externată. Orice speculaţie privind data externării este chiar o speculaţie. Iulia Skripal a cerut să i se respecte viaţa privată", a declarat vineri medicul Christine Blanshard, un membru al conducerii Spitalului districtual Salisbury.

"De asemenea, vreau să anunţ informaţii noi despre starea tatălui Iuliei, Serghei Skripal. Răspunde bine la tratament, starea sa se îmbunătăţeşte rapid şi nu mai este în stare critică", a precizat Christine Blanshard.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici