Starea de sănătate nu îi permite Iuliei Timoşenko să compară în faţa tribunalului

Starea de sănătate a fostului premier Iulia Timoşenko nu îi permite să participe la audierile tribunalului, a anunţat vineri un medic german, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

171 afișări
Imaginea articolului Starea de sănătate nu îi permite Iuliei Timoşenko să compară în faţa tribunalului

Starea de sănătate nu îi permite Iuliei Timoşenko să compară în faţa tribunalului

"Nu, Timoşenko este incapabilă să participe la audierile Curţii", a declarat Karl Einhaupl, şeful clinicii Charite.

Anterior în cursul zilei, o echipă de medici germani a ajuns la Harkov să verifice condiţiile din spitalul în care autorităţile ucrainene i-au propus tratament lui Timoşenko.

Opozantei i s-a permis să primească tratament medical în afara închisorii.

Susţinătorii acesteia afirmă că starea ei de sănătate s-a deteriorat de când a fost încarcerată în august 2011 şi nu poate merge din cauza unor probleme cu spatele.

În octombrie 2011, Timoşenko a fost condamnată la şapte ani de închisoare în baza acuzaţiilor de abuz în serviciu pentru depăşirea competenţelor în cazul semnării unui acord cu Rusia privind gazele, în 2009.

În prezent, ea îşi ispăşeşte sentinţa la închisoarea pentru femei din apropiere de oraşul Harkov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici