Starea sănătăţii fostului lider al stângii italiene, operat duminică, evoluează pozitiv

Evoluţia stării sănătăţii fostului secretar general al Partidului Democrat (PD, stânga) italian Pier Luigi Bersani, operat duminică seara în urma unei hemoragii cerebrale, era “pozitivă” luni după-amiază.

27 afișări
Imaginea articolului Starea sănătăţii fostului lider al stângii italiene, operat duminică, evoluează pozitiv

Pier Luigi Bersani (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Pacientul “a petrecut o noapte liniştită, iar toţi parametrii vitali sunt stabili conform normelor”, a precizat echipa medicală de la spitalul din Parma, într-o conferinţă de presă.

Potrivit medicilor, “nicio leziune neurologică nu a fost detectată”, chiar dacă prognosticul vital pentru Bersani “rămâne rezervat”.

Fostul lider al stângii italiene, în vârstă de 62 de ani, a fost spitalizat duminică dimineaţă, după ce i s-a făcut rău la locuinţa sa din Piacenza.

După ce a fost operat timp de aproape trei ore duminică seara, Pier Luigi Bersani a fost mutat la reanimare.

Medicul neurochirurg care a condus intervenţia, Ermanno Giombelli, a afirmat că "următoarele 48 până la 72 de ore vor fi decisive”.

Presa italiană a scris că, după operaţie, Bersani a putu să vobească timp de câteva momente cu soţia şi cele două fiice.

Fostul secretar general al PD a demisionat în aprilie, în urma alegerilor legislative care nu au permis formarea unei majorităţi clare.

Fostul număr doi al partidului, Enrico Letta, a fost atunci însărcinat cu formarea unui guvern de coaliţie, din care face parte şi partidul de centru-dreapta al fostului premier Silvio Berlusconi.

La 8 decembrie, Matteo Renzi, tânărul primar al oraşului Florenza, considerat noua stea în ascensiune a stângii italiene, a fost desemnat noul secretar general al PD.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici