Stat Islamic pierde un nou oraş important pe care îl controla în Siria

Forţele coalţiei kurdo-arabe au recucerit, sâmbătă, oraşul sirian Minbej, un fief al reţelei teroriste Stat Islamic, la două luni după ce au lansat ofensiva împotriva localităţii strategice situate în nordul Siriei, relatează publicaţia franceză Le Figaro.

3183 afișări
Imaginea articolului Stat Islamic pierde un nou oraş important pe care îl controla în Siria

Stat Islamic pierde un nou oraş important pe care îl controla în Siria

"Forţele democratice siriene (FDS) controlează sâmbătă orajul Minbej şi îi caută în centrul localităţii pe ultimii terorişti care mai sunt prezenţi în oraş", a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

FDS au lansat pe data de 31 mai o ofensivă care viza recucerirea oraşului Minbej, care era principaul punct de aprovizionare a reţelei Stat Islamic de la frontiera turcă spre Raqqa, capitala de facto a organizaţiei teroriste.

Cu sprijinul aerian al coaliţiei internaţionale conduse de Statele Unite, FDS au cucerit mai întâi mai multe localităţi din jurul oraşului, apoi au intrat, pe data de 23 iunie, în Minbej.

Ulterior, acestea au avansat lent din cauza contratacurilor teroriştilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici