Statele din India vor să limiteze numărul de copii pe familie şi oferă stimulentele pentru sterilizare

  • Mai multe state indiene vor să impuna o lege prin care să limiteze numărul de copii pe familie la doi şi să ofere stimulente pentru sterilizare, ca mijloc de control al populaţiei.
  • Uttar Pradesh, Assam şi Gujarat au anunţat proiectul de lege prin care cei care au mai mult de doi copii ar putea pierde anumite beneficii din partea statului, iar în unele cazuri, vor fi excluşi de la locurile de muncă.
421 afișări
Imaginea articolului Statele din India vor să limiteze numărul de copii pe familie şi oferă stimulentele pentru sterilizare

Statele din India vor să limiteze numărul de copii pe familie şi oferă stimulentele pentru sterilizare

Uttar Pradesh, cel mai populat stat al Indiei, a anunţat proiectul de lege prin care orice persoană care are mai mult de doi copii va pierde beneficiile din partea statului, subvenţiile şi locurile de muncă, potrivit The Guardian.

De asemenea, familiile cu doi copii vor primi şi stimulente dacă unul dintre părinţi îşi va face o sterilizare voluntară.

Proiectul de lege a fost prezentat de guvernul statului Uttar Pradesh, controlat de partidul naţionalist hindus Bharatiya Janata (BJP), care conduce şi guvernul central. Guvernul de stat a argumentat că proiectul de lege este formulat din cauza „resurselor ecologice şi economice limitate”.

Cu toate acestea, deşi se preconizează că India va depăşi China, devenind ţara cu cel mai mare număr de oameni, în următorul deceniu, mulţi nu sunt de acord cu măsurile propuse în statele indiene.

Deşi statul Uttar Pradesh are o populaţie mare, de 240 de milioane de oameni, cercetările arată că rata natalităţii în stat a scăzut aproape la jumătate între 1993 şi 2016 şi continuă să scadă, cu previziuni că până în 2025, numărul mediu de copii pe mamă va scădea la 2,1. Acelaşi lucru se întâmplă şi în alte state din India.

Militanţii au avertizat că politica afectează în mod disproporţionat femeile, în special mamele singure, şi au îndemnat guvernul să se concentreze asupra mijloacelor contraceptive şi educaţionale pentru controlul populaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici