Statele occidentale mint că luptă împotriva reţelelor teroriste din Siria, susţine un oficial rus

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat, joi, că activitatea distructivă din Siria a unelor state occidentale contravine poziţiei acestora cu privire la lupta împotriva terorismului, relatează site-ul agenţiei Tass.

1481 afișări
Imaginea articolului Statele occidentale mint că luptă împotriva reţelelor teroriste din Siria, susţine un oficial rus

Statele occidentale mint că luptă împotriva reţelelor teroriste din Siria, susţine un oficial rus

”Rolul distructiv al unor ţări occidentale şi a unor state regionale în procesul de instituirea a păcii ce se află în plină desfăşurare în Siria contravine declaraţiilor acestora legate de intenţiile acestora cu privire la anihilarea reţelei teroriste Stat Islamic. Acţiunile acestora şi declaraţiile lor sunt contradictorii”, a afirmat Zakharova.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 340.000 de morţi.

Intervenţia rusă directă în conflictul din Siria, de partea regimului de la Damasc, începând din anul 2015, a schimbat cursul războiului, permiţând forţelor loiale lui Assad să câştige victorii importante împotriva extremiştilor şi opoziţiei moderate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici