Statele Unite acuză Rusia de ingerinţe în Ucraina şi de susţinerea regimurilor din Iran, Siria şi Coreea de Nord

Statele Unite nu vor îmbunătăţi relaţiile cu Rusia până când Administraţia Vladimir Putin nu îşi va schimba atitudinea faţă de Ucraina şi nu va înceta să acorde susţinere regimurilor din "Iran, Siria şi Coreea de Nord", afirmă vicepreşedintele SUA, Mike Pence.

4229 afișări
Imaginea articolului Statele Unite acuză Rusia de ingerinţe în Ucraina şi de susţinerea regimurilor din Iran, Siria şi Coreea de Nord

Statele Unite acuză Rusia de ingerinţe în Ucraina, de susţinerea regimurilor din Iran, Siria şi Coreea de Nord

Congresul SUA a adoptat recent noi sancţiuni împotriva Rusiei, urmate de o reacţie simetrică a Moscovei.

"Anularea sancţiunilor americane ar necesita în primul rând ca Rusia să anuleze acţiunile care au atras impunerea sancţiunilor", a declarat Mike Pence marţi, în cursul unei vizite în Georgia.

"Activităţile ruse în sensul destabilizării Ucrainei, susţinerea acordată regimurilor care încalcă reglementările internaţionale, în ţări precum Iran, Siria şi Coreea de Nord - această atitudine trebuie să se schimbe", a acuzat Mike Pence, potrivit agenţiei Reuters, în cursul unei conferinţe de presă organizată alături de premierul Georgiei, Ghiorghi Kvirikaşvili.

"Vom continua să colaborăm strâns cu Guvernul Georgiei pentru avansarea politicilor actuale şi pentru a facilita aderarea ţării la NATO", a continuat Mike Pence. Rusia se opune aderării Georgiei la NATO.

Personalul misiunilor diplomatice americane din Rusia va fi redus cu 755 de angajaţi, pentru a ajunge la nivelul celui al reprezentanţelor ruse din Statele Unite, a anunţat duminică seară preşedintele rus, Vladimir Putin, precizând că Moscova a aşteptat "mult timp" schimbarea atitudinii Washingtonului.

Moscova este acuzată de Occident de susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei. Rusia neagă acuzaţiile.

Administraţia Vladimir Putin oferă sprijin regimului din Siria, condus de Bashar al-Assad, în conflictul cu organizaţii teroriste şi grupuri insurgente susţinute de Occident.

Statele Unite încearcă să atribuie în mod greşit Rusiei şi Chinei responsabilitatea pentru criza din Peninsula Coreea, asociată programelor de înarmare nord-coreene, a acuzat luni Ministerul rus de Externe. "Considerăm drept lipsite de fundament încercările Statelor Unite şi ale altor ţări de a atribui responsabilitatea Rusiei şi Chinei", se arată într-un comunicat al Ministerului rus de Externe.

Washingtonul "aproape că acuză Moscova şi Beijingul pentru tolerarea ambiţiilor balistice şi nucleare ale Republicii Populare Democrate Coreea" (denumirea oficială a Coreei de Nord -n.red.), precizează diplomaţia rusă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici