Statele Unite, afectate de prima mare furtună de zăpadă din acest sezon - VIDEO

Prima furtună de zăpadă de amploare a afectat vestul Statelor Unite, îndreptându-se ulterior către zonei Colorado Rockies, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie, citat de CNN.

19 afișări
Imaginea articolului Statele Unite, afectate de prima mare furtună de zăpadă din acest sezon - VIDEO

Statele Unite, afectate de prima mare furtună de zăpadă din acest sezon - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La Alpine Meadows, în California, în apropiere de Lacul Tahoe, stratul de zăpadă a depăşit 106 centimetri.

Furtuna a părăsit regiunea marţi după-amiaza, urmând ca un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri să se aştearnă în anumite părţi din Iowa şi Minneapolis. Porţiuni din ambele state au primit avertizări de furtună de zăpadă.

La Sacramento, în California, marţi dimineaţa ningea, iar temperatura aerului atingea aproximativ minus 6 grade Celsius, neobişnuit de frig pentru această perioadă a anului, potrivit meteorologilor, iar după-amiază temperaturile au crescut.

Municipalitatea a deschis, luni, un adăpost, până miercuri seara. Înspre nord, către zona Colfax, drumurile erau acoperite de un strat de zăpadă de aproximativ 30 de centimetri, iar traficul rutier era oprit pe o autostradă.

Unii locuitori din Minneapolis, Minesota, care sunt familiari cu zăpada, nu erau îngrijoraţi. "O aşteptam (zăpada) şi ne bucurăm că a venit destul de târziu", a declarat o angajată a unei cafenele.

La începutul zilei furtuna de îndrepta către est, urmând să se îndrepte, ulterior, către nord-est, înspre zone care au primit avertizare de inundaţii marţi noaptea, potrivit serviciului meteorologic.

Zăpada şi lapoviţa s-au abătut, de asemenea, asupra oraşului Chicago, în Illinois, unde Aeroportul Internaţional O'Hare a anulat aproximativ 300 de zboruri, potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului Aviaţiei. Cursele prezentau marţi noaptea o oră întârziere, atât pe aeroprtul O'Hare, cât şi pe Aeroportul Internaţional Midway, unde au fost anulate 25 de zboruri suplimentare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici