Statele Unite ajută Turcia să închidă în totalitate frontiera cu Siria

Statele Unite vor iniţia o operaţiune cu Turcia pentru a securiza în totalitate frontiera acestei ţări cu Siria, o zonă în care este foarte activă organizaţia teroristă Stat Islamic, relatează CNN.

2296 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ajută Turcia să închidă în totalitate frontiera cu Siria

Statele Unite ajută Turcia să închidă în totalitate frontiera cu Siria

"Întreaga frontieră nordică a Siriei va fi închisă. Până acum a fost securizată în proporţie de 90 la sută. Vom iniţia o operaţiune cu Turcia pentru închiderea segmentului rămas, de 98 de kilometri", a declarat John Kerry într-un interviu.

John Kerry a sosit la Paris, luni, pentru a le aduce omagiu victimelor atentatelor.

Statele Unite şi Turcia speră că vor închide astfel principalele rute de aprovizionare şi recrutare folosite de reţeaua teroristă Stat Islamic.

"Avem o luptă comună împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic", a confirmat un oficial turc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici