Statele Unite ale Americii oferă o recompensă record pentru a obţine informaţii despre gruparea de hackeri Conti

  • SUA oferă o recompensă de 15 milioane de dolari pentru a obţine informaţii despre grupul de ransomware Conti
  • Gruparea operează din Rusia
  • Mai multe atacuri cibernetice au fost lansate de Conti ca răspuns la sancţiunile economice impuse Rusiei
32755 afișări
Imaginea articolului Statele Unite ale Americii oferă o recompensă record pentru a obţine informaţii despre gruparea de hackeri Conti

Sursa foto: Profimedia

Statele Unite oferă o recompensă în valoare de până la 15 milioane de dolari pentru a obţine informaţii despre grupul de ransomware Conti, a cărui sediu se află în Rusia. Gruparea este acuzată că a lansat atacuri cibernetice peste tot pe mapamond cu scopul de a extorca bani de la instituţii şi companii private.

„Oferind această recompensă, Statele Unite îşi demonstrează angajamentul de a proteja potenţialele victime ale ransomware-ului din întreaga lume şi luptă împotriva exploatării susţinute de către infractorii cibernetici”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price.

Recompensa cuprinde 10 milioane de dolari pentru identificarea sau localizarea liderilor grupului şi 5 milioane de dolari pentru informaţii care au ca rezultat arestarea oricărei persoane care conspira împreună cu gruparea Conti.

FBI estimează că peste 1.000 de victime ale grupului Conti au plătit un total de peste 150 de milioane de dolari. În februarie, grupul Conti a promis că va ataca inamicii Kremlinului dacă aceştia vor lua măsuri represive la adresa Rusiei, din cauza invadării Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici