Statele Unite au bombardat poziţii din Somalia ale grupului terorist Al-Shabaab, afiliat Al-Qaida

Cel puţin 18 membri ai organizaţiei islamiste Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida, au fost ucişi într-un raid aerian efectuat de Statele Unite în sudul Somaliei ca reacţie la un atac care a vizat militari americani şi somalezi, anunţă Comandamentul SUA pentru Africa (Africom).

589 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au bombardat poziţii din Somalia ale grupului terorist Al-Shabaab, afiliat Al-Qaida

Statele Unite au bombardat poziţii din Somalia ale grupului terorist Al-Shabaab, afiliat Al-Qaida

În confruntări nu au fost răniţi militari americani ori somalezi, a declarat Nate Herring, purtătorul de cuvânt al Africom, citat de agenţia Associated Press.

Confruntările militare au avut loc la circa 50 de kilometri nord-vest de portul Kismayo. Optsprezece militanţi Al-Shabaab au fost ucişi în raiduri aerine americane, iar doi în schimburi de focuri.

Statele Unite au efectuat anul acesta peste 20 de raiduri aeriene vizând poziţii din Somalia ale organizaţiei fundamentaliste Al-Shabaab, afiliată reţelei teroriste Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici