Statele Unite au decis închiderea temporară a ambasadei din Yemen

Ambasada Statelor Unite din Yemen va fi închisă publicului "până la noi ordine", a decis Departamentul de Stat, pe fondul violenţelor din această ţară.

152 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au decis închiderea temporară a ambasadei din Yemen

Statele Unite au decis închiderea temporară a ambasadei din Yemen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În contextul demisiilor preşedintelui, primului-ministru şi Guvernului din Yemen, pe fondul problemelor de securitate, ambasada nu mai este în măsură să furnizeze servicii consulare, iar capacitatea de a veni în ajutorul cetăţenilor americani aflaţi în situaţii urgente este extrem de limitată", informează misiunea diplomatică.

Anarhia domneşte în Yemen de câteva zile, după ce preşedintele şi Guvernul au demisionat sub presiunile miliţiilor şiite Ansaruallah, care deţin controlul asupra capitalei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici