Statele Unite au dislocat trei bombardiere "invizibile" B-2 în Insula Guam, un teritoriu cu importanţă strategică deosebită pentru SUA, în contextul ameninţărilor Coreei de Nord

Statele Unite au desfăşurat trei bombardiere invizibile B-2 Spirit în Insula Guam, unde mai sunt staţionate şi bombardiere supersonice de tipul B-1B Lancer, a anunţat, joi, Armata SUA, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

1973 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au dislocat trei bombardiere "invizibile" B-2 în Insula Guam, un teritoriu cu importanţă strategică deosebită pentru SUA, în contextul ameninţărilor Coreei de Nord

Statele Unite au dislocat trei bombardiere "invizibile" B-2 în Insula Guam, un teritoriu cu importanţă strategică deosebită pentru SUA, în contextul ameninţărilor Coreei de Nord

Potrivit Armatei SUA, bombardierele invizibile B-2 Spirit alături de aproximativ 200 de ofiţeri au fost dislocate recent la Baza Aeriană Andersen din Guam, ca parte a programului de rotaţie a bombardierelor strategice din regiunea Asia-Pacific.

În timpul acestei staţionări de scurtă durată, bombardierele B-2 vor efectua exerciţii locale şi regionale şi vor integra capabilităţi cu principalii parteneri regionali, asigurând echipajului bombardierelor o înaltă competenţă”, a precizat Armata americană.

Cu toate acestea, SUA nu au anunţat cât timp vor fi staţionate bombardierele B-2 în Insula Guam, un teritoriu cu importanţă strategică deosebită pentru SUA, mai ales în contextul ameninţărilor venite dinspre Coreea de Nord.

Anul trecut, SUA au desfăşurat mai multe bombardiere strategice pe Insula Guam, drept reacţie la repetatele teste balistice şi nucleare ale regimului de la Phenian.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici