Statele Unite au efectuat un atac aerian asupra miliţiilor proguvernamentale în Siria

Forţele aeriene americane au lansat un raid aerian împotriva miliţiilor proguvernamentale siriene, sprijinite de Iran, după ce acestea ar fi efectuat acţiuni care au constituit o ameninţare pentru forţele americane şi cele sprijinite de Washington în sudul Siriei, informează agenţia Reuters.

2426 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au efectuat un atac aerian asupra miliţiilor proguvernamentale în Siria

Statele Unite au efectuat un atac aerian asupra miliţiilor proguvernamentale în Siria

Un raid aerian similar a avut loc pe data de 18 mai, acţiune condamnată de regimul de la Damasc.

O sursă militară siriană a afirmat că atacul a cauzate mai multe victime şi pagube materiale. Autorităţile militare siriene au avertizat în privinţa riscului ca situaţia să escaladeze, a adăugat sursa citată.

Statele Unite au avertizat recent în mod repetat forţele proguvernamentale să stea departe de o aşa numită zonă de securitate în apropierea unei baze folosite de trupele speciale americane şi forţele sprijinite de Washington, lângă oraşul At Tanf din sudul Siriei.

"În pofida avertismentelor anterioare, forţele pro-regim au intrat în zona convenită de dezamorsare a conflictului cu un tanc, artilerie, arme antiaeriene, vehicule tehnice înarmate şi peste 60 de combatanţi", se arată într-un comunicat al coaliţiei coordonate de SUA.

Statele Unite au emis mai multe avertizări înaintea atacului aerian, prin intermediul unei linii telefonice directe cu Rusia. În urma raidului au fost distruse două piese de artilerie, o armă antiaeriană, iar tancul a fost avariat, se mai precizează în comunicat.

"Coaliţia nu doreşte să lupte împotriva regimului sirian sau a forţelor pro-regim, dar rămâne în continuare gata să se apere dacă forţele pro-regim refuză să evacueze zona de dezamorsare a conflictului", se afirmă în comunicat.

Coaliţia a cerut din nou tuturor forţelor din sudul Siriei să îşi concentreze eforturile asupra înfrângerii reţelei teroriste Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici