Statele Unite au revizuit propunerea de înăsprire a sancţiunilor împotriva Phenianului

Statele Unite au prezentat o propunere revizuită privind înăsprirea sancţiunilor împotriva Phenianului, făcând o serie de concesii Chinei şi Rusiei în încercarea de a convinge Consiliul de Securitate al ONU să aprobe aceste măsuri, au declarat mai mulţi diplomaţi, informează postul France 24.

713 afișări
Imaginea articolului Statele Unite au revizuit propunerea de înăsprire a sancţiunilor împotriva Phenianului

Statele Unite au revizuit propunerea de înăsprire a sancţiunilor împotriva Phenianulu

Noua propunere este mai moderată, prevăzând ca embargoul asupra comerţului cu petrol să fie aplicat în mod progresiv, au precizat diplomaţii.

Mai mult, în urma negocierilor intense cu Beijingul şi Moscova, Washingtonul a fost de acord să elimine măsura îngheţării activelor liderului nord-coreean Kim Jong Un.

Scopul declarat al acestor sancţiuni este de a izola şi mai mult Coreea de Nord, în speranţa că acest lucru va forţa Phenianul să accepte negocieri pe tema programului nuclear şi balistic.

Pe de altă parte, regimul stalinist de la Phenian a avertizat Washingtonul că va plăti "preţul cuvenit" dacă nu renunţă la propunerea de înăsprire a sancţiunilor ONU împotriva statului nord-coreean, ameninţând că poate cauza Statelor Unite "cea mai mare durere şi suferinţă din întreaga sa istorie".

Coreea de Nord este "pregătită şi dispusă să utilizeze orice formă de mijloace decisive", se afirmă într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Phenian, potrivit agenţiei de ştiri Dpa.

"Lumea va asista la modul în care DPRK (Coreea de Nord -n.red.) îi va potoli pe gangsterii americani prin iniţierea unei serii de acţiuni mai dure decât şi-au imaginat vreodată", se mai precizează în comunicat.

Washingtonul îşi doreşte ca, în şedinţa Consiliului de Securitate de luni, ONU să adopte o rezoluţie prin care să instituie un embargo asupra petrolului nord-coreean şi să fie oprit exportul de produse textile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici