Statele Unite avertizează Rusia cu noi sancţiuni

Statele Unite sunt pregătite să impună "imediat" noi sancţiuni Rusiei, dacă Moscova refuză întreruperea legăturilor cu separatiştii din estul Ucrainei, avertizează un oficial american de rang înalt, citat de AFP.

610 afișări
Imaginea articolului Statele Unite avertizează Rusia cu noi sancţiuni

Victoria Nuland (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Suntem pregătiţi să impunem costuri suplimentare, inclusiv sancţiuni punctuale, vizând domenii specifice, dacă Rusia nu modifică decisiv atitudinea şi nu rupe legăturile cu separatiştii", a declarat Victoria Nuland, subsecretar de Stat pentru Afaceri Europene.

"Separatiştii au profitat de recentul armistiţiu pentru a comite violenţe, crime şi a ocupa teritorii. Iar Rusia a permis trecerea tancurilor şi a artileriei grele spre Ucraina", a adăugat Nuland.

Oficialul american a precizat că Statele Unite examinează cu aliaţii europeni un calendar pentru impunerea de noi sancţiuni Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici