Statele Unite cer Franţei suplimentarea contingentului din Afganistan cu 1.500 de militari

Statele Unite au cerut Franţei să îşi suplimenteze contingentul militar din Afganistan cu 1.500 de militari, potrivit cotidianului Le Monde, o informaţie pe care Ministerul francez de Externe a refuzat să o comenteze.

13 afișări
Imaginea articolului Statele Unite cer Franţei suplimentarea contingentului din Afganistan cu 1.500 de militari

Statele Unite cer Franţei suplimentarea contingentului din Afganistan cu 1.500 de militari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului, citând surse diplomatice neidentificate, această cerere a fost formulată joi în cadrul unei conversaţii telefonice între secretarul de stat american, Hillary Clinton, şi seful diplomaţiei franceze, Bernard Kouchner.

Întrebat despre aceste informaţii, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Bernard Valero, a declarat că "nu doreşte să răspundă".

Preşedintele american, Barack Obama, se va pronunţa marţi asupra unei noi strategii pentru Afganistan care va include o suplimentare a trupelor americane şi un calendar de retragere din Afganistan, potrivit publicaţiei.

Casa Albă a declarat că Barack Obama i-a sunat în aces sens, luni, pe principalii săi aliaţi în Afganistan, printre care şi omologul său francez, Nicolas Sarkozy.

Bernard Kouchner şi Hillary Clinton se vor afla joi seara şi vineri dimineaţa la Bruxelles pentru o reuniune ministerială a NATO. Statele Unite vor cere din nou cu acest prilej întăriri militare din partea aliaţilor europeni.

Până în prezent, Franţa a refuzat să îşi suplimenteze contingentul din Afganistan, în prezent dispunând de 3.300 de militari în teritoriu. "Nu se pune niciun moment problema de creştere a efectivelor noastre", precizase joi ministrul francez al Apărării, Herve Morin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici